Nina Steur

Ik ben Nina Steur en al sinds 2006 werkzaam in de gezondheidszorg o.a. als doktersassistente.

Mijn interesse naar wat voeding kan betekenen voor je gezondheid begon toen ik op 20e een scala aan klachten kreeg waar ik na jaren van onderzoek en advies vanuit meerdere ziekenhuizen niet vanaf kwam. Ik ben me zelf gaan verdiepen in voeding en wat dat kon betekenen voor de klachten die ik ervaarde. Door aanpassingen in mijn leef- en eetpatroon zijn de klachten uiteindelijk verdwenen. Deze interesse is nog meer gegroeid door de komst van mijn 3 zonen. Zij sporten alle drie op niveau en ik heb ervaren wat bepaalde voedingsmiddelen kunnen betekenen voor hun prestaties op zowel het sportieve als het cognitieve vlak. Nina Steur

Zodoende ben ik begonnen met mijn studie orthomoleculaire geneeskunde bij Ortholinea waar ik in juli 2015 voor ben afgestudeerd.

(Top) sport vergt veel van het lichaam, hierdoor worden veel voedingstoffen verbruikt en afvalstoffen geproduceerd. Door een verkeerd leef- en eetpatroon worden deze belangrijke voedingstoffen niet goed aangevuld en/of stapelen afvalstoffen zich ; dit kan zorgen voor klachten als vermoeidheid, spierpijn en/of een verzwakt immuunsysteem. Kinderen die topsport  beoefenen zijn extra kwetsbaar; zij groeien en hun hormoonstelsel veranderd steeds, deze processen verbruiken veel energie. Het komt dus ook regelmatig voor dat deze kinderen/pubers vaak ziek zijn en zich moe voelen.

Als orthomoleculair therapeut kan ik een positieve bijdrage leveren aan de prestaties en gezondheid van sporters. Per individu probeer ik te achterhalen waar eventuele tekorten aan zijn en op welke werkingsmechanismen in het lichaam(op cellulair niveau)deze tekorten van invloed zijn. Door waar nodig aanpassingen in te brengen in het leef- en voedingspatroon van de individuele sporter, waardoor tekorten worden opgeheven en klachten verminderen/verdwijnen of worden voorkomen.

Bij blessures is een goed behandelprotocol heel belangrijk, hier kunnen bepaalde voedingstoffen in de vorm van een supplement een belangrijke rol spelen in het goed herstel van een blessure en het voorkomen van recidiverende klachten tevens kan het de tijd die het herstel van een blessure in beslag neemt  verkorten.

Vanaf heden zal ik de eerste maandag van de maand van 18.00 tot 20.00 beschikbaar zijn voor individueel advies op vrijwillige basis. Voor een afspraak kunt u mij mailen: nina-steur@hotmail.com  voor het consult mail ik u al met een aantal vragen, zodat ik me goed kan voor bereiden.