Dag 2 (2 april)

Donderdagochtend speelden de voetballers van FC Volendam C2 op het MIC-toernooi tegen hun leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Na een 0-0 ruststand, scoorde Barca drie maal in de tweede helft. Eindstand 3-0. De wedstrijd is opgenomen en is hier terug te kijken: Barca – Volendam

Coach Rory Roubos had zijn team de opdracht gegeven om zich enigszins aan de tegenstander aan te passen. Zijn voorspelling kwam uit dat de Spaanse voetballers aan de bal domineerden. Het was de bedoeling dat de Volendammers compact zouden spelen en van daaruit druk op de bal hielden. Die opdracht voerde het team in de eerste helft gedisciplineerd uit. Toen vroeg in de tweede helft de 1-0 viel ontstond twijfel. De 1-0 verdedigen of de gelijkmaker scoren. In de 11e minuut viel de 2-0 en vrij snel daarna de 3-0.

De wedstrijd is een fantastische ervaring geweest voor de C2.

Later op de dag stond de wedstrijd tegen Atletic Bisbalenc op het programma. Na 10 minuten geeft Amir de bal voor op Victor die de openingstreffer maakt. Kort daarna komt het Spaanse team voor het eerst over de middenlijn en weet de gelijkmaker in het doel te schieten. Volendam is duidelijk sterker. Dat blijkt ook wel, vier minuten later komen zij door een goal van Amir wederom op voorsprong. 2-1. Voor rust weet Victor nogmaals het doel te vinden, 3-1. Rust.

De tweede helft domineerde Volendam aan de bal, maar de bevrijdende treffer liet even op zich wachten. Jari weet halverwege de tweede helft de bal in de touwen te krijgen. Omdat niet duidelijk was of deze stand voldoende was om door te gaan bleven de Volendammers jagen op een volgend doelpunt. Vlak voor het eindsignaal kwam Amir van eigen helft over links. Met een prachtig schot zeilde de bal de verre hoek in: 5-1.

Het blijkt genoeg voor een vervolg. Nu wachten op de loting wie morgen de tegenstander is.

De D1 heeft vandaag 1 wedstrijd verloren en een wedstrijd gelijkgespeeld. Hierdoor belanden zij in de verliezerspoule en zullen morgen spelen om 10.00 uur in Begur.

De B2 en C1 hebben de wedstrijden goed gespeeld en zijn in de volgende rondes gekomen. De B2 zal aantreden tegen Valencia en bij winst staat Inter Milaan op het programma.