Moraizio de Souza en Tyrese Duijker op buitenlandse stage

De jeugdopleiding van FC Volendam wordt al jaren nauwlettend in de gaten gehouden in binnen- en buitenland. Dit werd vorig jaar extra onderstreept toen meerdere jeugdspelers de overstap naar de opleiding van Ajax maakten en Nathangelo Markelo (Everton FC) en Vicente Besuijen (AS Roma) werden aangetrokken door internationale (sub)toppers.

Ook dit seizoen draaien onze jeugdelftallen goed mee in de nationale competities en mede hierdoor staan een aantal spelers in de belangstelling van andere clubs. Eerder in het jaar werd al bekend dat Nash Bijnoe (volgend seizoen O14) en Chivano Pocorni (volgend seizoen O13) de stap uit de jeugdopleiding van FC Volendam naar de jeugdopleiding van Ajax gaan maken. Dit keer is er bovendien internationale interesse voor twee spelers uit de bovenbouw; Moraizio de Souza (017) gaat stage lopen in Italie bij US Sassuolo Calcio en Tyrese Duijker (016) gaat stage lopen bij Southampton uit Engeland. Voor beide spelers een mooie kans om zich te meten met leeftijdsgenoten in het buitenland.